Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen
Helaas moet ik wat geld rekenen om ze het land in te krijgen, maar alleen mijn onkosten terug verdienen is genoeg. Vandaar een matsprijsje voor de echte plantenliefhebbers. In een theelepeltje zaad van de koningskaars zijn het er al zoveel dat ze nauwelijks te tellen zijn.

Bij een bestelling van meer dan 100 euro stuur ik desgevraagd zaden van de koningskaars gratis mee. Een zakje zaden van de koningskaars kost 15 euro incl. verzendkosten. Wij versturen onze zaden alleen per aangetekende post. Dus bij een bestelling van andere zaden kosten ze in feite maar 7.50 euro per theelepeltje omdat dan de verzendkosten niet tellen.
Kenmerken en voorkomen van de koningskaars

De koningskaars (Verbascum thapsus) is een tweejarige plant uit de helmkruidfamilie (Scrophulariaceae). De plant groeit in duin- en krijtgebieden en is daar vrij zeldzaam. In andere delen van Nederland is de soort werkelijk zeldzaam. De bladeren en de stengel zijn bedekt met een dichte wollige beharing. De koningskaars wordt vooral door verschillende soorten hommels bezocht om hun dagelijkse portie nectar tot zich te nemen.

De bloemen zijn geel en hebben een doorsnede van 2-4 cm. Er zijn vijf kroonbladeren die aan de voet zijn vergroeid. Er zijn vijf kelkbladen en vijf meeldraden plus een lepel, waarvan er drie meeldraden gele of witte haartjes hebben.

De bloemen vormen een dichte aar. De plant bloeit van juli tot en met de herfst.

De bovenste bladeren zijn aflopend tot het volgende blad. De onderste bladeren hebben een gevleugelde steel.

De koningskaars draagt een doosvrucht die zeer kleine zaadjes bevat.
HELP ONS OM DE KONINGSKAARS WEER VOLOP TERUG TE KRIJGEN IN DIT LAND !
Opmerkelijke medicinale eigenschappen van de Koningskaars

De bladeren en olierijke bloemen van de koningskaars worden al eeuwen in de kruidentherapie toegepast o.a. vanwege hun vochtinbrengende en samentrekkende eigenschappen. Het wordt in het bijzonder aanbevolen bij hoesten en aanverwante problemen en - bij uitwendig gebruik – voor allerlei huidproblemen, waaronder eczeem, wratten, steenpuisten, aambeien en wintertenen. Ook staat de koningskaars bekend om z´n ontstekingsremmende, schimmelwerende, slijmafdrijvende en pijnstillende eigenschappen, en zou zelfs werkzaam zijn tegen tumoren. Geen wonder dat extracten van de koningskaars een ideale aanvulling zijn op medicinale zalven waarin cannabisextract is verwerkt.
De Koningskaars (Verbascum thapsus)
Verbascum thapsus is een tweejarige plant die inheems is in Europa., Noord-Afrika en Azië, en in Amerika en Autralië werd geïntroduceerd. In Nederland wordt de koningskaars (Verbascum thapsus) op korte termijn met uitsterven bedreigd als niemand er aandacht aan besteedt. De meningen lopen nogal uiteen, maar een Stalkaars wordt vaak ten onrechte voor koningskaars aangezien.
De koningskaars is een tweejarige plant die bij uitstek graag bezocht wordt door hommels. En door het steeds grotere gebrek aan tweejarige planten in ons land zijn de populaties hommels intussen ook drastisch gedaald. Omdat een hommel kaken heeft kan hij bij de nectar van de koningskaars en is om die reden vermoedelijk het enige insect dat in staat is de koningskaars goed te bestuiven. Ik ben het zelf als een missie gaan zien om mensen aan te zetten om wat Koningskaarsen in te zaaien op plaatsen waar ze kans krijgen om tot wasdom te komen. Intussen heeft de gemeente Dronten meegedacht en heeft koningskaars ingezaaid op vijf locaties waar niet steeds opnieuw gemaaid wordt. Een of meerdere koningskaarsen in je tuin geven je een pracht aan plant en een druk bezochte plant door vele soorten insecten.
Help de hommelpopulatie terug te brengen
De Koningskaars, Verbascumthapsus (niet te verwarren met de ruim aanwezige stalkaars) is een erg nuttige plant. Het is vooral de hommelpopulatie in Nederland die sterk achteruit gaat omdat er bijna geen tweejarige planten meer staan. Een hommel heeft namelijk kaken om bij de nectar te komen, waar andere insecten niet bij kunnen. Hommels maken ook geen honing of winter voorraad. Ze eten ’s morgens redelijk vroeg en komen in de namiddag terug. Jammer dat we binnen de groenvoorziening in Nederland zo weinig oog treffen voor bepaalde gewassen.
Artikelen
Foto's